19
JUN
2014

Meervoudige waarneming:

by :
comment : Off

In mijn praktijk komen vaak mensen die ook vanuit hun waarheid naar de situatie kijken. Wat vaak oplevert dat ze niet zien hoe ze anders kunnen kijken en er dan vervolgens ook anders mee om kunnen gaan; ze lopen vast in hun eigen werkelijkheid van denken en waarnemen.

Een mooi voorbeeld deze week in mijn praktijk: Een jonge ambitieuze dertiger, zij wilde graag eens als buitenstaander naar haar situatie kijken. Een leuke uitdaging, waarvoor we de techniek van de waarnemingsposities hebben gebruikt. Een NLP oefening met als doel: veranderen!

De kunst van veranderen is om vanuit een ander perspectief naar de werkelijkheid te gaan kijken, het denken te veranderen en daardoor anders te voelen. Het is de verandering van het standpunt die het verschil maakt. En dit gebeurde ook bij haar. Op het moment dat zij vanuit een ander standpunt duidelijk zag wat zij aan het doen was, kon zij zichzelf een advies geven en zag dat er maar een enkele stap nodig is om het vastlopende patroon te doorbreken: Een geweldig mooi resultaat!

waarnemingsposities

 

De waarnemingsposities is een techniek waarbij je vanuit drie posities: ik, de ander en het vogelperspectief, naar de situatie kijkt. Het is een krachtige tool voor mensen die zijn vastgelopen in hun eigen werkelijkheid. Op deze manier ontkoppel je het gevoel van de situatie met de persoon, hierdoor ontstaat er ruimte voor andere inzichten.

 

Ik was blij dat ik mocht zien hoe krachtig het deze week werkte! En ben dankbaar voor mijn coachee, die mij deze week inspireerde, dit met jou te delen!

Wil je hier meer over lezen; “Onorhtodoxe interventies bij coachen van Cobi Brouwer”. Of wil jij weleens vanuit een ander perspectief naar jezelf kijken? Bel voor een afspraak 06-52438436 en wellicht inspireer jij mij voor een nieuw blog!