22
FEB
2013

Ervaringsgericht trainen:
doen en leren!

by :
comment : Off

 Leerzame eerste trainingsdag voor nieuwe groep Coaches/Counsellors in Tilburg.

 

Op 9 februari zijn we weer gestart met een nieuwe groep Coaches en Counsellors in spe. Ondanks de crisis en teruglopende aanmeldingen voor de opleiding is er een gemotiveerde nieuwe groep studenten. Waar wij natuurlijk heel erg blij mee zijn.

Een eerste trainingsdag is altijd weer spannend, niet alleen voor de studenten, maar ook voor de trainer. Kennismaken met elkaar en een eerste aanzet tot communicatie is de kern van de dag. Met veel oefeningen waarbij de student zelf ervaart hoe het is om te leiden en te volgen, te luisteren en niet te luisteren, nabijheid en afstand te voelen en contact te maken met de ander. Het leuke van de oefeningen is om te zien hoe in korte tijd, door ervaringen, de student zelf bewust wordt van zijn rol als coach/counsellor en hoe hij zichzelf op een positieve manier kan inzetten in het coachingsproces.

De komende trainingsdagen zullen gevult zijn met verschillende communicatiemodellen, coachings- en counsellingsmodellen en heel veel oefenen, reflecteren en elkaar inspireren.

Ik wens de studenten heel veel leer plezier en inspiratie. En voor wie denkt: “Dat lijkt me ook wel wat voor mij”, kijk dan eens op de website van de Academie voor Counselling en Coaching, of bel met mij en wie weet zie ik je dan in de een volgende groep.