28
NOV
2014

Wajongtalent in de Metalectro!

by :
comment : Off

 

Wajong-Cartoon (1)Het Wajongtalent project bestaat uit het opleiden van Wajogeren in de Metalectrobranche in samenwerking met het A en O fonds. Naast de training van mij (het voorschakeltraject) krijgen ze een individueel maatwerk programma, waarbij ze worden opgeleid tot MBO niveau 1 of 2 in de metaal of elektro branche. En natuurlijk een nieuwe plek op de arbeidsmarkt waarin ze het geleerde kunnen toepassen in de praktijk.

 Het project is ontstaan in het kader van de participatiewet. De overheid wil meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de re-integratie van mensen die nog kunnen werken maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben. Dit is de Participatiewet en die gaat in op 1 januari 2015.

 

 

Ik moet je zeggen ik ben geen expert op het gebied van Wajongeren, maar zeker wel op gebied van de training die ik heb gegeven. De Wajongeren waar ik mee heb gewerkt waren voor mij een uitdaging. Zoveel diversiteit in een groep!!!

En ondanks alle moeilijkheden tijdens het project, waar ik geen controle over had, heb ik het ervaren als een verrijking van mijn eigen wereld. Ik ben uitgedaagd om door te zetten, creatief en flexibel te zijn. En bovenal heel veel geduld en begrip te hebben. Zo heb ik met hele kleine stapjes uiteindelijk mooie resultaten bereikt, waardoor ik trots en tevreden terug kan kijken op deze hectische opdracht.

 

Via deze weg wil ik de groep Wajongeren bedanken voor wat ze mij hebben geleerd over mezelf!